Toestellen
17 maart 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Play vanaf 28 maart in de winkels

De Sony Ericsson Xperia Play werd in Barcelona, na jaren van geruchten over een op komst zijnde 'PlayStation Phone' officieel onthuld. In mijn preview van de Xperia Play kon je al zien dat ik, ondanks dat ik bepaald geen 'hard-core' gamer ben toch behoorlijk onder de indruk was van Sony Ericsson's 'Android-gaming-smartphone'.

Welnu, voor iedereen die er met smart op zit te wachten is er goed nieuws. De Xperia Play zal namelijk nog deze maand, vanaf 28 maaart, in de winkels liggen.

Ik verwacht overigens niet dat de Xperia Play een mega seller gaat worden, maar daar is het Sony Ericsson ook niet echt om te doen met dit toestel (hoewel ze er natuurlijk niet om zouden treuren als dat wél zou gebeuren ;-)) Nee, de Xperia Play wordt een niche device voor iedereen die onderweg wel eens een spelletje speelt maar meer wil doen dan wat racen, Angry Birds of een van de vele andere mobiele (Android) games die wel leuk zijn maar niet te vergelijken met de game-beleving zoals je die bijvoorbeeld op de PSP of Nintendo DS kunt ervaren. Daarvoor heb je volgens mij namelijk toch gewoon fysieke controle knoppen nodig zoals die op de Xperia Play zitten. Bovendien heeft Sony Ericsson al aangegeven dat er ook specifieke 'Xperia Play' games uitgebracht worden (enkele zullen bij de lancering van het toestel al beschikbaar zijn).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.