Nieuws
07 april 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Neo komt 3 maanden later

Door de ramp in Japan heeft Sony Ericsson moeten besluiten de lancering van de Xperia Neo uit te stellen tot juli, dat meldt de Italiaanse afdeling van de Zweeds-Japanse fabrikant op haar Facebook pagina. Oorspronkelijk zou de Xperia Neo eind april in de winkels liggen.

Sony Ericsson ondervindt, net als moederbedrijf Sony, momenteel nogal wat gevolgen van de aardbeving en tsunami in Japan. Daardoor ligt de productie bij toeleveringsbedrijven deels of helemaal stil.

De Xperia Pro, die gelijktijdig met de Xperia Neo aangekondigd werd, in Barcelona, stond sowieso pas gepland voor een lancering in juli. Overigens geldt het uitstel voor de Xperia Neo niet overal. Dat wil zeggen, in Hong Kong is het toestel al te koop.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.