Geruchten
27 december 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Hallon met Android 2.3 gespot

Afgelopen nacht zijn enkele (wazige) foto's opgedoken van een nieuwe Sony Ericsson Xperia smartphone met Android. Het toestel lijkt niet echt op de twee andere modellen die de afgelopen weken (en maanden) al meerdere keren in het geruchtencircuit te zien waren, de X12 (Anzu) en de Z1 / Xperia Play / PSP Phone.

Het toestel op de foto's hiernmaast en -onder is duidelijk smaller dan de twee andere Xperia toestellen. Verder wordt er natuurlijk online al driftig gespeculeerd over de specs. Zo lijkt op de foto hieronder een deel van de bekende TimeScape en MediaScape UI te zien te zijn en het toestel heeft ook een iets grotere front cam (mogelijk een 1.3 of 2.0 Megapixel versie?) Een Japans blog spreekt over de Hallon als codenaam van dit toestel.

Verder lijkt het er ook op dat deze Sony Ericsson voorzien is van Android 2.3. Dat zou op zich al een hele prestatie zijn, mocht de Zweeds-Japanse fabrikant er in slagen om begin 2011 al een Gingerbread toestel op de markt te zetten ;-) De meeste X10 eigenaren hebben immers pas sinds enkele weken de beschikking over Android 2.1... Enfin, de tijd zal leren welk Sony Ericsson toestel bij deze kiekjes hoort. Wellicht dat we in Barcelona, op 13 februari, meer te horen en zien krijgen.  SE-Android-23-Rumor-2712-b SE-Android-23-Rumor-2712-c SE-Android-23-Rumor-2712-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.