Geruchten
03 november 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Arc HD op komst?

Zelf gebruik ik al enkele weken, onder andere, de Sony Ericsson Xperia Arc S en ik moet zeggen dat die mij bijzonder goed bevalt. Ik hoop volgende week een uitgebreide review daarvan te publiceren.

In het geruchtencircuit wordt nu gesproken over de Sony (Ericsson) Xperia Arc HD als een mogelijke opvolger, of broer van de huidige Arc en Arc S. Die zou, behalve een (1280x720 pixel) HD display ook voorzien worden van een camera waarmee je tijdens het filmen in full HD (1080p) ook foto's kunt maken.

Verder wordt ook gespeculeerd dat de Sony Ericsson (als Ericsson tegen die tijd nog deel uit maakt van de naamgeving natuurlijk) Xperia Arc HD voorzien zal worden van Android Ice Cream Sandwich. Wanneer de Xperia Arc HD gepresenteerd gaat worden en of dit gerucht op waarheid gebaseerd is kan op dit moment nog niet gezegd worden. De bron, GSM Arena, heeft de schaarse informatie ontvangen van een anonieme (natuurlijk) tipgever.

Op zich klinkt het wel logisch dat een 'HD', al dan niet met een dual core processor, versie van de Xperia Arc (S) gaat komen. Als dat zo is, dan gok ik op een onthulling tijdens de CES (waar begin dit jaar ook de Xperia Arc het daglicht zag) of anderhalve maand later in Barcelona op het MWC. We zullen zien. Ow, en bovenstaand plaatje is een photoshopje van GSM Arena. Niet de eerste spy-pic van de Xperia Arc HD dus ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.