Geruchten
06 april 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Acro; een Japanse Xperia Arc variant

In Japanse de PC Companion tool van Zweeds-Japanse fabrikant is een nieuwe Android smartphone opgedoken, de Sony Ericsson Xperia Acro (in twee 'varianten').

Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier echter niet om een totaal nieuw toestel, maar om een Japanse variant van de Xperia Arc. Gesproken wordt onder andere over een aantal, voor de Japanse markt interessante, aanpassingen zoals NFC, mobiel TV en Infrarood.

De overige specs van de Xperia Acro zouden nagenoeg identiek zijn aan die van de Xperia Arc zoals die in de rest van de wereld verkrijgbaar is (of zal zijn), een 4.2 ich display, 8.1 megapixel Exmor R camera en 1GHz Snapdragon processor. De Xperia Acro wordt waarschijnlijk rond mei of juni in Japan gepresenteerd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.