Nieuws
17 september 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson X1 Xperia vanaf week 43 in Nederland

Tijdens de Kerstshow van The PhoneHouse in Amsterdam Sony Ericsson natuurlijk ook van de partij. De Zweeds-Japanse fabrikant toonde er onder andere de twee topmodellen die het de komende weken voor Sony Ericsson moeten gaan maken, de C905 en de X1 Xperia (foto's hieronder).

Ook leuk was het feit dat het aanwezige exemplaar van de X1 Xperia nagenoeg 'winkel klaar' bleek te zijn, dus met werkend besturingssysteem en Panel UI. Goed om te horen was ook de mededeling dat de X1 vanaf week 43 in Nederland te koop zal zijn (eind oktober dus).

Maar verreweg de meest opvallende verbeterde feature vond ik toch wel de werking van het qwerty toetsenbord. Bij de eerdere (test)modellen, die ik onder andere in Barcelona en tijdens de lancering van de C905 hier in de HMH in mijn handen gehad heb viel het qwerty toetsenbord namelijk op vanwege het feit dat je totaal geen feedback voelde op het moment dat een toets ingedrukt werd.

In de uiteindelijke winkel versie van het toestel heeft Sony Ericsson dit probleem duidelijk opgelost en dat is in mijn ogen een zeer welkome verbetering. Typen op de X1 wordt daardoor namelijk vele malen gebruiksvriendelijker en het toestel daardoor dus ook ineens een stuk interessanter, als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
Sony Ericsson X1 Xperia webcast
Sony Ericsson X1 XPERIA vanaf 30 September te koop
Gefilmd met de Sony Ericsson C905
Sony Ericsson C905 maakt een goede eerste indruk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.