Toestellen
04 maart 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson X1 toch dit jaar nog in de winkels

De afgelopen weken was al het een en ander gezegd en geschreven over de releasedatum van de in Barcelona gepresenteerde X1 van Sony Ericsson.

Diverse SE medewerkers beweerden ter plekke dat het toestel pas in 2009 op de markt zou komen en dat leek afgelopen weekend nogmaals bevestigd te worden toen een pagina met 'releasedata' voor nieuwe Sony Ericsson toestellen uitlekte, nota bene op de site van de fabrikant zelf. Daarop stond dat de X1 op 10-2-2009 gereleased zou worden.

Gisteravond ontving ik een mailtje van onze contactpersoon binnen Sony Ericsson waarin uitgelegd werd dat de uitgelekte datum niet juist is. Tevens gaf hij aan waarom juist die datum op de betreffende lijst verschenen is:

"Het feit dat 10 febr 2008 - 10 febr 2009 en 10 febr 2013 is gebruikt in het schema is duidelijk het gevolg van het feit dat de exacte datum in de tweede helft van 2008 nog niet beschikbaar is. Daarom wordt er standaard 1 jaar opgeteld bij de coming soon datum. De planning is dus nog steeds dat de X1 voor einde 2008 geintroduceerd wordt."

Goed nieuws dus voor iedereen die op de X1 wil wachten (zie onze poil). Het ziet er dus naar uit dat het toestel drie tot zes maanden eerder op de markt zal komen dan ik (en vele anderen met mij) dacht.

Nu nog hopen dat het Sony Ericsson lukt om de X1 'vóór de N96 in de winkels te krijgen. . .Gerelateerde links:
Sony Ericsson komt in 2009 met 12 Megapixel Camphone
Videodemo's van de Sony Ericsson X1
Op welk toestel zou jij willen wachten?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.