Nieuws
01 april 2008 - Redactie MobileCowboys

Sony Ericsson X1 met Windows Mobile 6.1

PERSBERICHT - Sony Ericsson bevestigde vandaag dat zij gaat werken met Windows Mobile® 6.1 op haar opvallende arc-slider telefoon XPERIA™ X1, de innovatieve multimedia telefoon die dit jaar is aangekondigd tijdens het Mobile World Congress.

Het gebruik van Windows Mobile® 6.1 in combinatie met Sony Ericsson’s unieke XPERIA™ user interface (UI) leidt – beter dan ooit tevoren - tot een uitstekend gebruikersgerichte ervaring met een nog verder verbeterde connectiviteit, messaging en multimedia functies.

Nu mobiele breedband steeds verder doordringt, worden ook consumenten zich steeds meer bewust van de enorme hoeveelheid multimedia diensten en content waar ze onderweg via hun mobiele telefoon gebruik van kunnen maken.

De XPERIA™ X1 van Sony Ericsson stelt hen in staat de toepassingen waar vaak gebruik van maken te personaliseren met behulp van een opvallend touch screen, een panel-based UI waarmee zij een gebruikersinterface kunnen creëren die past bij hen en bij hun manier van leven. Met deze voortdurend actieve desktop kunnen gebruikers het actieve dashboard van hun telefoon organiseren zoals zij dat willen, en wisselen tussen panels afhankelijk van hun stemming, bezigheden of behoefte aan informatie. 

“Er zijn geen twee mensen met dezelfde smaak en dezelfde wensen. Sony Ericsson’s XPERIA™ X1 is ontwikkeld zodat mobiele web communicatie en multimedia entertainment precies kan worden afgestemd op de gebruiker. Daarmee zetten we de gebruiker op een unieke persoonlijke manier centraal, in de kern van de mobiele ervaring,” aldus Eric Rilkken, head of Marketing bij Sony Ericsson Benelux.

Operators kunnen de touch panels waarop de XPERIA™ X1 werkt eveneens op maat ontwikkelen om de consument zo te voorzien van een totaalaanbod van hun applicaties en diensten

Daarnaast is Sony Ericsson  van plan om met haar belangrijkste partners afspraken te maken over de panel technologie, zodat zij nieuwe, innovatieve applicaties kunnen ontwikkelen waarvan de XPERIA™ X1 gebruikers kunnen profiteren .

De Sony Ericsson XPERIA™ multimedia mobiele telefoon voegt een compleet nieuwe gebruikerservaring  toe aan de markt voor mobiele telefonie, waarbij consumenten meer dan ooit centraal komen te staan en iedere gebruiker een individueel dashboard kan creëren die past bij zijn of haar manier van leven.

De Sony Ericsson XPERIA™ X1 is leverbaar in de loop van de tweede helft van 2008.Gerelateerde links:
Pre-order prijzen Sony Ericsson X1 variëren nogal
Release data nieuwe Sony Ericsson toestellen online
X1 loopt op Windows Mobile 6.1
Sony Ericsson @ MWC, deel 2: C902 en X1
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl