Geruchten
03 mei 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson X1 medio September in de winkels

De Sony Ericsson X1 (XPERIA) die in Barcelona de show stal zou, afgaande op uitspraken van de toestel fabrikant zelf, aanvankelijk pas in 2009 op de markt komen.

In de afgelopen maanden is die datum al naar Q4 van dit jaar verschoven wat op zich al bijzonder is omdat release datums doorgaans naar achter (verder weg) verschuiven en onlangs lekte nog een lijstje met releasedata uit waarop September genoemd werd (Q3 dus). Die datum wordt nu wederom 'bevestigd'.

Er is deze week namelijk een brief opgedoken van Handango, een content provider voor de X1, waarin duidelijk te lezen staat dat het toestel medio September (van dit jaar natuurlijk) al op de markt zal komen (zie afbeelding).

Goed nieuws dus. Mits deze berichten op waarheid berusten natuurlijk. Maar goed, persoonlijk zou ik graag zien dat Sony Ericsson en Nokia hun nieuwe topmodellen (de X1 en de Tube) tegelijk op de markt introduceerden. Een fikse concurrentie strijd is altijd mooi om naar uit te zien, toch?Gerelateerde links:
Sony Ericsson registreert merknaam Xperia voor de P5i?
Uitgebreide fotoshoot van de Sony Ericsson Xperia X1
Pre-order prijzen Sony Ericsson X1 variëren nogal
Sony Ericsson @ MWC, deel 2: C902 en X1
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.