Nieuws
29 december 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson X1 breekt te makkelijk

Oops, they did it again! Vaste bezoekers zullen zich de berichtgeving rondom de brekende toetsen van de S500i en, in mindere mate, W580i nog wel kunnen herinneren en nu lijkt het erop alsof Sony Ericsson met het ontdekken van (haar)scheurtjes in de X1 Xperia een nieuw hoofdstuk gaat toevoegen aan deze ellende.

De problemen lijken zich dit keer toe te spitsen op de zilveren uitvoering van de X1 Xperia, zo melden diverse eigenaren en gebruikers op het XDA Developers forum. De scheurtjes (zie foto's hiernaast en -onder) ontstaan in de behuizing van de X1 op plekken als de ingang van de stylus, naast de 3.5mm audio ingang en bij de accu.

Zoals het zich er nu naar laat uitzien betreft het vooral de zilveren versie's van de Xperia die in de weken 44 t/m 46 van dit jaar (2008) geproduceerd zijn. Laten we hopen dat het daar inderdaad bij blijft en dat Sony Ericsson snel met een goede verklaring en oplossing komt want we zitten natuurlijk niet te wachten op een herhaling van het brekende toetsen debacle. Toen verklaarde Sony Ericsson dat het slechts om een beperkt aantal toestellen zou gaan dat vóór een bepaalde periode geproduceerd was. Helaas bleek de werkelijkheid tocht ietwat minder rooskleurig.

Mijn eigen X1 is nu een week of vijf oud en nog 100% scheurvrij. En dat terwijl ik hem toch al een paar keer (per ongeluk) op een laminaatvloer heb laten stuiteren. Maar ja, dat is dan ook een zwarte uitvoering.

Natuurlijk worden toestellen die deze haarscheurtjes vertonen altijd onder garantie gerepareerd of vervangen maar het blijft hoe dan ook vervelend wanneer je je gloednieuwe mobieltje binnen enkele weken al moet missen voor reparatie.

Gedupeerden kunnen terug gaan naar de winkel of bellen met de servicedesk van de Xperia op nummer 0900-9XPERIA (0900-9973742), 10 cent per minuut (plus evt. mobiele kosten)

Via: GSMHelpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.