Geruchten
17 januari 2012 - Ron Smeets

Sony Ericsson Windows Phone prototype gespot

Toen Sony Ericsson enkele dagen voor de CES een teaser foto publiceerde van een, toen nog, onbekend, nieuw, toestel lieten Cowboy Marc en ondergetekende onze fantasie een beetje de vrije loop door te concluderen dat de, nu nog, Zweeds-Japanse fabrikant in Las Vegas wel eens met een Windows Phone toestel op de proppen zou kunnen komen. In de betreffende foto's waren 'Windows Phone (tile) UI achtige' elementen te zien.

Welnu, dat bleek, bij de presentatie van de Xperia S en Xperia Ion, voorlopig nog niet het geval te zijn. Gisteren zijn echter een tweetal (wazige) kiekjes opgedoken van een Sony Ericsson prototype die wél op Windows Phone draait. Zou het dan toch kunnen?

Het is met geen mogelijkheid te zeggen of het prototype op de foto's hierboven en -onder een recent model is of dat het een ontwikkel toestel betreft uit de periode dat Sony Ericsson inderdaad nog van plan was een Windows Phone toestel te maken. De tijd zal moeten leren (MWC in Barcelona?) of deze Windows Phone Sony (ik ga er van uit dat de fabrikant geen nieuwe 'Sony Ericsson' modellen meer gaat presenteren) echt bestaat of niet. Het toestel op de foto's ziet er in ieder geval niet echt 'recent' uit als je het vergelijkt met de onlangs gepresenteerde eerste Sony smartphones. Dit prototype heeft qua vormgeving meer weg van de Xperia Neo en Pro uit begin 2011 De foto's:

SE-WP-Proto-a SE-WP-Proto-b

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.