Entertainment
10 september 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson wil ook onbeperkte muziek downloads

Volgens een artikel in de Financial Times staat Sony Ericsson op het punt haar eigen onbeperkte muziek download service, in combinatie met de aanschaf van bepaalde toestellen, te lanceren.

Behalve dat dit een reactie moet zijn op de 'Comes With Music' service van haar grootste concurrent uit Finland die vanaf Oktober, het eerst in Engeland, live gaat, wil Sony Ericsson hiermee ook de tegenvallende verkoopcijfers een halt proberen toe te roepen, aldus de krant.

Momenteel onderhandelt de Zweeds-Japanse fabrikant met de grote platenmaatschappijen over de voorwaarde en deelname aan de dienst en men hoopt die nog deze maand officieel te kunnen aankondigen zodat de dienst voor de Kerst al live kan zijn.

Op zich is het natuurlijk wel slim van SE om haar Walkman toestellen te voorzien van extra muziekdiensten. Misschien kunnen ze deze service, die waarschijnlijk onderdeel zal gaan uitmaken van de Play Now Arena, Play All of Unlimited Play gaan noemen ;-) Sony Ericsson gaf zelf nog geen commentaar op de berichtgeving van de Financial Times.Gerelateerde links:
PlayNow Arena demo video
Sony PlayNow Arena biedt 1 miljoen DRM-vrije songs
Veel nieuwe content in Sony Ericsson's PlayNow Arena
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.