Toestellen
14 juni 2007 - Mark

Sony Ericsson W960i, high-end 8GB Walkmanphone

In tegenstelling tot de eerdere geuchten van vandaag heeft de nieuwe hig-end Walkmanphone, de W960i, geen 9 maar 'slechts' 8GB aan intern geheugen. Dat is ook wat de berichten van enkele dagen geleden al meldden.

Het toestel is een candybar model, maar wel eentje met behoorlijke afmetingen kwa lengte en breedte. Sony Ericsson wil met de W960i (foto's na de klik) nog meer iPod en MP3 fanaten overhalen om hun dedicated muziekspeler te vervangen door een muziekGSM en daarvoor heeft men een aantal leuke features bedacht.

Zo kun je de W960i bedienen door middel van touchscreen functies en is hij voorzien van de laatste nieuwe Walkman software. Hiermee kun je onder andere playlists aanmaken gebaseerd op je stemming, blij, verdrietig, rustig, up-tempo of een combinatie van die 'moods'.

De muziek die je via de bijgeleverde PC software op de W960i zet krijgt een bepaalde 'stemming' toegewezen aan de hand van de meta-data van de muziekstukken (bpm, genre etc) en via een grafische selectie kies je de te spelen stemming en bijbehorende playlist (zie de 'SensMe' specsheet hierboven).

Verder heeft de W960i een 2.6inch display, 3.2MP Cybershot camera, WiFi en is het een quad-band GSM met UMTS. Ook deze komt pas in tegen het eind van dit jaar in de winkels te liggen.Gerelateerde links:
Sony Ericsson W910, W960 en K850 in Berlijn
Nieuwe Sony Ericsson Walkman- en Cybershot phones
SE primeurs in Berlijn: Shinobu, Sofia, Mooi en Anastasia
Sony Ericsson 5 Megapixel Cybershot phone: K850i
Over de auteur: Mark