Toestellen
16 september 2006 - Ron Smeets

Sony Ericsson W950i op de Apple Expo

Toch kwam ik het toestel, dat nog niet uit is (echt niet ?! ;-), op de stand van Sony tegen. Natuurlijk heb ik er even mee gespeeld en een paar foto’s gemaakt. De eerst indruk die de W950i bij mij achterliet was dat ie niet alleen voor muziekliefhebbers een hit kan worden, maar ook bij de zakelijke gebruikers. De agendafunctie ziet er namelijk minstens zo gelikt uit en het toestel heeft, net als de P9XX serie een touchscreen display dat groot genoeg is voor de gemiddelde PDA fan.

Daarentegen mikt Sony met deze walkmanphone duidelijk niet op de gemiddelde GSM kopende tieners en twintigers want hij heeft GEEN camera. Schijnbaar was daar geen plaats meer voor toen ze de 4GB harddisk ingebouws hadden. Mmmh, wellicht kunnen ze even bij Nokia navragen hoe die dat doen.

Een minpuntje vond ik wel dat ik de ‘office’ applicatie al binnen twee minuten op tilt had (zie foto). Dat leek samen te hangen met het feit dat de muziekspeler in de achtergrond nog actief was. Een bug? Zou kunnen, maar daarvoor zou ik het toestel natuurlijk wat langer moeten kunnen uitproberen. En er stonden nog meer geïnteresseerden achter mij te dringen om ‘m even in de hand te mogen houden.Gerelateerde links:
De GSM voor de echte blogger: Sony Ericssons K800i
Sportieve en compacte walkman phone
Nieuwe SE Walkman met 3G
Speakerset voor Sony Walkman Phones
Sony WalkmanPhone 'getest'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.