Toestellen
07 januari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson W760i: Walkman-Game-Phone met GPS

De Zweeds-Japanse toestelmaker introduceerde vandaag in Las Vegas drie nieuwe toestellen. Het topmodel van die drie is ongetwijfeld de W760i, een WalkmanPhone met ingebouwde GPS ontvanger.

Het toestel wordt bovendien standaard geleverd, vanaf het tweede kwartaal, met de kersverse game Need For Speed ProStreet waarmee Sony Ericsson duidelijk maakt dat men met de W760i ook mee wil dingen naar de gamende mobiele beller, net als Nokia dat doet met de N81 en haar N-Gage platform.

Kortom, de W760i wordt gepositioneerd als een echt multimedia toestel met navigatie en alle bijbehorende functies. De specificaties zijn daardoor behoorlijk compleet uitgevoerd alleen is het dan jammer dat er weer een 3.2MP camera op zit in plaats van een 5 megapixel versie.

Standaard is de W760i ook voorzien van WayFinder navigatie software en Google Maps. Voor het gebruik van Wayfinder heb je wel een abonnement nodig.

Verder is de W760i een Tri-band GSM met UMTS en HSDPA en hij heeft een 2.2 inch QVGA display dat ook in landscape modus gebruikt kan worden tijdens het gamen of bekijken van video's. Afhankelijk van de stand van het toestel draait het display namelijk automatisch mee. Bovendien heeft Sony Ericsson de W760i ook voorzien van Motion Sensor Gaming waarmee je gebruik maakt van de beweging van de telefoon om een spel te spelen.

De prijs van de W760i is nog niet bekend gemaakt.

Andere specs omvatten:

- Bluetooth (incl. A2DP)

- USB

- Shake Control

- SenseMe

- PlayNow

- TrackID

- 1GB Memory Stick Micro (standaard meegeleverd)Gerelateerde links:
Sony Ericsson CES primeurs: Z555i, W350i en W760i - Update
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.