Toestellen
08 januari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson W508 ook onthuld

Behalve de C510 heeft Sony Ericsson vandaag nog een nieuw toestel geintroduceerd; de W508 Walkmanphone. Dit nieuwe mid-range toestel moet de succesvolle W380i gaan vervangen die nu net iets meer dan een jaar in de winkels ligt.

De meest opvallende feature van de W508 zijn de verwisselbare covers waardoor je de kleur van het toestel telkens kunt aanpassen aan je stemming. Standaard wordt één extra zogenaamd Style Up frontje meegeleverd.

De W508 zal in de loop van het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels gaan verschijnen. Helaas heeft Sony Ericsson nog niet verteld welk bedrag er op het prijskaartje komt te staan.

De belangrijkste specs:
- 3.2 megapixel camera
- 2.2 inch QVGA display
- 1.1 inch monochroom OLED display aan de buitenzijde (128 x 36 pixels)
- Bluetooth met A2DP
- Quad-band GSM
- HSDPA 2100
- 1 GB Memorystick meegeleverd
- Walkman™-speler
- HSDPA – eenvoudig content downloaden met super snel internet
- Muziektoetsen aan de buitenkant – makkelijk van nummer veranderen
- TrackID™– binnen enkele seconden je favoriete liedjes vinden en aankopen
- PlayNow™ arena – vul je mobiele telefoon met de nieuwste hits en games
- Shake control – met een simpele handbeweging door je nummers bladeren
- Gesture control – Beweeg je hand boven de W508 om een oproep te dempen of de wekker te snoozen zonder hem aan te raken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.