Geruchten
22 januari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson W395 gespot

Vorig jaar introduceerde Sony Ericsson in de eerste weken van 2008 ook al enkele toestellen en vervolgens nog eens zeven stuks tijdens het MWC. Gezien de huidige crisis en veranderde strategie zal het dit jaar allemaal wel wat minder worden.

Tenminste, dat zou je denken maar inmiddels hebben we de eerste twee toestelaankondigingen van de Zweeds Japanse fabrikant al achter de rug en de geruchtenmolen voor Barcelona komt ook al aardig op gang.

Op de foto's zie je een Walkmanphone die, als de Aziatische bron gelijk heeft, als W395 in Barcelona aangekondigd gaat worden.

Volgens de geruchten zou dit de Yao zijn, maar die naam werd ruim drie maanden geleden nog gekoppeld aan de (evveneens nog niet bestaande) W305. We zullen zien.

Veel specs zij er nog niet maar uit de foto's kun je afleiden dat het hier gaat om een slider met Walkman branding en een 2.0 megapixel camera zonder flitser. Hooguit een mid-range toestel dus. Gesproken wordt verder over een 176x220 pixel display en een mogelijke release in April. Ik zie geen front-camera dus als hij ook geen UMTS support heeft dan kan het zelfs een instap modelletje worden. Aan de achterkant heeft de W395 weer iets weg van de W902.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.