Geruchten
20 januari 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Vivaz 2 al gepreviewd

De Sony Ericsson Vivaz 2, opvolger van de Vivaz, is officieel nog niet aangekondigd. Dat gebeurt waarschijnlijk in Barcelona over een week of vier. In het geruchtencircuit stond dit toestel al een tijdje bekend als de 'Xperia Halon'

Het Russische Mobile Review heeft echter al een exemplaar van de Vivaz 2 weten te bemachtigen en het toestel aan een preview onderworpen. Het meest opvallende verschil is dat Sony Ericsson de Vivaz 2 nu ook met Android uitgerust heeft. Zijn voorganger, de Vivaz, moest het nog doen met Symbian.

Mobile Review is redelijk onder de indruk van de specs, het design en de prestaties van de Sony Ericsson Vivaz 2. Vooral de kwaliteit van de camera, de snelheid van de UI, grafische interface en het uithoudingsvermogen van de accu sprongen daarbij in het oog. Net als bij de Xperia Arc heeft Sony Ericsson ook bij de Vivaz 2 alleen nog haar TimeScape app standaard meegeinstalleerd. MediaScape is vervangen door de standaard 'gallery' apps van Android.

Als de geruchten kloppen dan gaat de Sony Ericsson Vivaz 2 tussen de 300 en 370 Euro kosten en ligt hij vanaf april in de winkels. We zullen zien. Eerst de officiele onthulling van Sony Ericsson zelf maar even afwachten.

Wat de specs betreft worden niet al te veel details gegeven. Voor zover ze op dit moment bekend zijn, heb ik ze hier op een rijtje gezet:
- 4 inch LCD tochscreen WVGA display (854 x 480) met Bravia Mobile
- 8 Megapixel Exmor R-Sensor camera met HD video opname
- WiFi
- Bluetooth
- Android 2.3 (Gingerbread)
- 1GHz Qualcomm processor met 512MB RAM
- 300MB on-board geheugen
- microSD kaart optie
- Andrino 205 GPU
- HDMI aansluiting
- 3.5mm audio aansluiting
- 1500 mAh Accu

Foto's: SE-Vivaz-2-a SE-Vivaz-2-b SE-Vivaz-2-d SE-Vivaz-2-c SE-Vivaz-2-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.