Nieuws
12 november 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson trekt stekker uit UIQ

In de wandelgangen zat het er al een tijdje aan te komen maar enkele dagen geleden is het dan, via de Zweedse pers, ook officieel bekend gemaakt: Sony Ericsson trekt per direct de stekker uit UIQ.

Formeel sluit het softwarehuis dat twee jaar geleden door Sony Ericsson werd overgenomen en geleid wordt door Johan Sandberg (foto), over enkele maanden haar deuren.

In de tussenliggende tijd krijgen de 270 personeelsleden de tijd om elders werk te vinden. Er is geen deadline gesteld aan het personeel voor de tijdspanne waarbinnen zij elders een baan gevonden moeten hebben maar Sony Ericsson benadrukte wel dat het gaat om een 'korte periode'.

Onlangs maakten zowel Sony Ericsson als Motorola al bekend dat beide fabrikanten geen beroep meer zouden doen op het UIQ besturingssysteem voor nieuw te ontwikkelen Smartphones. Dat was eigenlijk al een teken dat het einde voor UIQ nabij was en dat het op Symbian gebaseerde systeem in de strijd met Windows Mobile, S60 en Android het onderspit zou gaan delven.

Liefhebbers van UIQ toestellen kunnen nog even vooruit want voorlopig liggen de Sony Ericsson G700 en G900 nog wel even in de winkels ;-)

Via: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.