Nieuws
18 november 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson schrapt vier kantoren en 2000 banen

Vanmiddag gingen al de eerste geruchten rond dat Sony Ericsson van plan is om de komende maanden vier kantoren en fabrieken te sluiten waardoor zo'n 2000 werknemers van de Zweeds-Japanse toestel fabrikant op straat komen te staan. Dat is zo'n 20% van het totale personeelsbestand (ca. 9900) op dit moment.

Overigens betreft het hier geen nieuwe ontslagronde maar de start van de tweede fase van een reorganisatie die door Sony Ericsson in 2008 al aangekondigd werd en als doel heeft het bedrijf weer winstgevend te maken.

Het zou gaan om de zogenaamde Research Triangle Park (RTP) kantoren in Norh Carolina, Miami (USA), Chennai (China) en Kista (Zweden). Een deel van de werknemers die in North Carolina en Miami overbodig raken zullen een aanbod krijgen om in Atlanta of California een baan te accepteren. Voor de rest zal een ontslagregeling opgezet worden.

Enkele uren nadat deze berichten opdoken verscheen een artikel online waarin de nieuwe reorganisatie min of meer bevestigd werd door een van de Sony Ericsson Marketing VP's in de Verenigde Staten. Daarin werd bovendien ook nog gemeld dat de sluitingen ook het RTP bedrijf van Sony Ericsson in Seattle zal treffen alwaar 420 van de 2000 getroffen personeelsleden werkzaam zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.