Nieuws
13 oktober 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Satio en LG BL40 New Chocolate nu te koop

Begin deze week zijn twee langverwachte toestellen voor het eerst in de (online) shops gespot: De Sony Ericsson Satio en de LG BL40 New Chocolate. Hoewel beide toestellen, behalve de touchscreen functie, verder niet veel op elkaar lijken hebben ze toch nog iets gemeen. De toestellen luiden namelijk een nieuw tijdperk in voor beide fabrikanten.

Voor Sony Ericsson is de Satio namelijk het toestel dat, samen met Aino, moet gaan bepalen of de Zweeds-Japanse fabrikant de negatieve spiraal van dalende populariteit en -martkaandeel kan omkeren.

Bij LG is dat in ieder geval (vooralsnog) geen probleem, maar de Koreaanse fabrikant hoopt met de BL40 haar ooit zo populaire Chocolate toestellijn weer nieuw leven in te blazen en het tijdperk van de dreedbeeld multimedia phone in te luiden. Iets minder indrukwekkend en 'broodnodig' dan de doelstelling die Sony Ericsson met de Satio nastreeft, maar toch.

De online losse toestelprijs van de Sony Ericsson Satio varieert (op dit moment) tussen de 524 en 599 Euro. Bij de LG BL40 varieren de prijzen tussen de 425 en 500 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.