Toestellen
07 april 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson S312 en W205 onthuld

Na de ietwat mindere berichten van dit weekend over accessoires die uit de portfolio gehaald zijn nog voordat ze in de winkels liggen heeft de Zweeds-Japanse fabrikant vandaag weer iets positiefs te melden. De aankondiging van twee nieuwe toestellen, de W205 en S312. Beide toestellen zijn instapmodellen, respectievelijk in de Walkman en Snapshot lijn.

Gisteren, tijdens de Tele-Visie vakbeurs mocht ik ze alvast in levende lijve fotograferen. Hieronder kun je het resultaat daarvan zien.

De S312 is een candybar toestel met een 2 megapixel camera. De meest opvallende feature is de speciale video-opname toets op de zijkant van het toestel. Hiermee kun je in de camera modus met één druk op de knop een filmpje opnemen. Je hoeft dus niet meer softwarematig te schakelen tussen foto- en video stand. Andere noemenswaardige specs zijn Stereo Bluetooth, een M2 geheugenkaart optie en FM Radio Tuner met RDS. Verder is de S312 dus duidelijk bedoeld voor de consument die niet te veel geld wil uitgeven aan een mobieltje. Het is de bedoeling dat de S312 nog voor de zomer (Q2) in de winkels gaat verschijnen. De prijs is nog niet bekend.

De W205 is ook een instapmodel maar dan in de Walkman familie. Deze eenvoudige slider heeft specifieke muziek bedienings toetsen op de voor- en zijkant. De camera is met 1.3 megapixel zeer eenvoudig uitgevoerd. Verder heeft de W205 een ingebouwde FM Radio Tuner, Stereo Bluetooth en een M2 geheugenkaart gleuf. Het toestel zal vanaf het derde kwartaal in de winkels liggen. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Foto's van beide toestellen, te beginnen met de S312:
SE-S312-Front
SE-S312-Back
SE-S312-Side-a
SE-S312-Side-b
SE-S312-Camera
SE-S312-Keypad
SE-S312-Display

De W205:
SE-W205-Front
SE-W205-Back
SE-W205-Side-a
SE-W205-Side-b
SE-W205-Keypad
SE-W205-Top

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.