Nieuws
19 januari 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson richt zich voorlopig vooral op Android

Het hoofd van de Marketing afdeling van Sony Ericsson, Steven Walker, heeft deze week bevestigd dat de Zweeds-Japanse fabtikant zich de komende periode zal blijven richten op de ontwikkeling van Android Smartphones.

Dat wil overigens niet zeggen dat Sony Ericsson Windows Phone 7 al helemaal 'afgeschreven' heeft. "De relatie met Microsoft is er nog steeds maar we hebben nog geen concrete plannen bekendgemaakt over hoe en wanneer wij Windows Phone 7 in onze toestelportfolio gaan opnemen", aldus Walker.

Het was al een tijdje duidelijk dat Sony Ericsson voorlopig geen Windows Phone 7 toestel op de markt zal brengen. De Zweeds-Japanse fabrikant maakte dan ook geen deel uit van de 'partners' die bij de officiele lancering van Windows Phone 7 een of meerdere toestellen presenteerde. Bij de vorige versie, Windows Mobile 6.5, was dat nog wel het geval, maar de toen gepresenteerde Xperia X2 was niet echt succesvol, mede omdat het toestel geplaagd werd door software troubles en providers die, daardoor, afhaakten en besloten het toestel, onder andere hier in Nederland, niet te gaan verkopen.

Enkele maanden geleden riep CEO Nordberg al dat Sony Ericsson de ambitie heeft om de wereldmarktleider op het gebied van Android te worden. Tsja, en daarvoor is een duidelijke focus op dat OS zeerzeker hard nodig. Momenteel staat Sony Ericsson nog redelijk onderaan de ladder van de meest succesvolle Android fabrikanten. Samsung, HTC en LG doen het een stuk beter en hebben het grootste deel van de Android markt in handen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.