Toestellen
24 januari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson R300i en R306i aangekondigd

Behalve de T270 en T280 heeft Sony Ericsson vandaag nog twee toestellen aangekondigd. De R300i en R306i zijn, zo zegt de fabrikant zelf, 's werelds eerste mobiele telefoons waarin een gecombineerde AM/FM Radio centraal staat.

De R300i (foto boven) is een tri-band GSM candybar model met GPRS, Bluetooth, USB, een VGA (0.3MP) camera en een 1.8 inch (128x160) kleurendisplay maar verreweg de belangrijkste funties hebben betrekking op de geintegreerde AM/FM Radio. Zo heeft het toestel een externe luidspeaker, helaas mono, TrackID, de mogelijkheid om een ringtone op te nemen direct vanuit een Radio-uitzending en drie knoppen die dienst doen als voorkeuze zenders. Natuurlijk zit in het pakket ook een stereo headset.

De R306i (foto's hieronder) is het duurdere clamshell model met ook een tri-band GSM en GPRS. Dit toestel heeft echter een 1.3MP camera en een 1.9 inch (128x160) intern display plus een monochroon extern schermpje van 96x32 pixels. Verder beschikt de R306i ook over een geintegreerde AM/FM Radio, voorkeuze knoppen, TrackID en de mogelijkheid om een ringtone op te nemen vanuit de Radio. In tegenstelling tot de R300i heeft de R306i wel ingebouwde stereo speakers aan boord en er wordt ook een stereo headset meegeleverd.

De R300i wordt in het tweede kwartaal van dit jaar al in de winkels verwacht. Op de R306i zullen we een paar maanden langer moeten wachten. Die komt namelijk pas in Q3 uit.Gerelateerde links:
Walkman Clamshell concept voor Sony Ericsson
Cool Sony Ericsson Walkmanphone concept
Eerste foto's van een nieuwe low-end Walkman clamshell
Afstandsbediening en FM zender voor Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.