Geruchten
22 december 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson PSP Phone wordt de Xperia Play?

De Sony Ericsson PSP Phone is al meerdere keren in het geruchtencircuit gesignaleerd. De afgelopen uren duikt steeds vaker het bericht op dat het toestel mogelijk onder de naam Xperia Play op de markt zal komen.

Het bewijs daarvoor is afkomstig van twee bronnen. Als eerste heeft Sony Ericsson de naam Xperia Play onlangs geregistreerd bij het Europese Merkenbureau. Dat gebeurde overigens samen met de registratie van nog drie andere 'Xperia' merken, de Xperia Duo, Xperia Arc en Xperia Neo.

Ten tweede blijkt nu dat Jung Relations, een PR bureau van Sony Ericsson de .com, .net en .org domeinnamen voor XperiaPlay vastgelegd heeft. Of de naam Xperia Play ook daadwerkelijk bedoeld is voor de PSP Phone is nog niet met zekerheid te zeggen maar dat lijkt wel zeer waarschijnlijk.

Het toestel zal wellicht, maar ook dat zijn nog steeds geruchten, tijdens het komende MWC in Barcelona (februari) officieel onthuld worden en mogelijk in April in de winkels verschijnen. Eerder gingen al geruchten rond over een mogelijke introductie in december, maar die datum is inmiddels gepasseerd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.