Toestellen
09 juni 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson presenteert de C903 en C905 met Hyves

Vanochtend hebben Sony Ericsson en Hyves de C903 en C905 Cybershot toestellen met Hyves gepresenteerd. Sony Ericsson is (vooralsnog) de enige die de Hyves-applicatie als fabrieksinstelling aanbiedt.

Tijdens de presentatie kon de verzamelde pers al even spelen met de Hyves toestellen en de eerste indruk is best positief. Nu ben ik zelf absoluut geen Hyver, maar ik kan mij goed voorstellen dat doorgewinterde Hyvers het bijzonder op prijs zullen stellen als ze ook mobiel hun Hyve kunnen bijwerken.

De applicatie werkt lekker soepel en is ook gebruiksvriendelijk. Foto's uploaden gaat makkelijk en als je goed kunt typen met het standaard (SMS)keypad (geen Qwerty dus) dan zul je ook weinig problemen hebben met het kwebbelen via je mobieltje.

Dat Hyves populair is in Nederland behoeft natuurlijk nauwelijks nog enige toelichting. Meer dan de helft van het aantal Nederlanders heeft een profiel  op het social netwerk Hyves. En dit aantal groeit maandelijks nog met ongeveer 200.000 leden. Uit recent onderzoek is gebleken dat een grote groep consumenten  altijd en overal wil kunnen Hyven en niet alleen via de computer. Opvallend is dat meer dan de helft van het aantal mannen tussen 20 en 30 jaar mobiel gaat hyven wanneer hij zich verveelt terwijl vrouwen tussen de 30 en 40 jaar met name op de hoogte willen zijn van hetgeen vrienden doen. Ongeveer een kwart van de ondervraagden ziet Hyven echt als ontspanning.

De Sony Ericsson C905 Hyves ligt per direct in de winkels, de C903 Hyves over een week of zo. SE-Hyves-doos

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.