Geruchten
02 juni 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson presenteert 5 megapixel toestel op 14 Juni

Dat is tenminste wat het Zweedse Mobil op haar site meldt.

De toestelmaker heeft voor 14 Juni een persconferentie in de planning staan waar men een aantal nieuwe toestellen zal gaan introduceren. Daarbij zou dus ook een 5 Megapixel (Cybershot) phone zijn. Het event wordt gehouden in Berlijn.

Waarschijnlijk is dit dus het toestel dat vier weken geleden tijdens de vorige aankondiging (van onder andere de P1i en T650i) op het laatste moment uit de 'line-up' gehaald werd om te voorkomen dat de andere toestellen te weinig aandacht van de pers en het publiek zouden krijgen.

Enfin, we zullen dus nog effe moeten afwachten of deze Zweedse geruchten juist blijken te zijn, maar dat er binnenkort een 5 MP camphone van Sony Ericsson uit gaat komen is al een tijdje zo goed als zeker.

Of die nieuwe Sony Ericsson iets weg zal hebben van de Sofia (K850i), Lizy (onwaarschijnlijk) of Adriana (ook niet echt geloofwaardig) is nog maar de vraag. . .

Overigens meldt hetzelfde bericht ook iets over een toestel waarop ook PSP games gespeeld kunnen worden. Uhhm, met UMD dan dus?!? Dat wordt dan wel een behoorlijk apparaat, tenzij men de 'bel-en-sms' upgrade van de PSP bedoeld.Gerelateerde links:
Nieuwe (mini)foto van de Sony Ericsson 'Sofia'
Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen
Specs en foto's van de Sony Ericsson K850i opgedoken
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Derde 5MP Camphone op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.