Nieuws
26 november 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson patent voor een twee-weg slider

De boys van UnwiredView hebben een patentaanvraag van Sony Ericsson opgedoken voor een toestel dat voorzien is van een zogenaamde twee-weg slider functie.

Op de afbeeldingen hierboven en onder is te zien wat Sony Ericsson in gedachten heeft. Op zich lijkt het een redelijk standaard toepassing van de dual-slider technologie waarbij, afhankelijk van de 'schuif-richting' een numeriek keypad of een volwaardig qwerty toetsenbord tevoorschijn getoverd kan worden.

De vraag is nu natuurlijk hoe ver de Zweeds-Japanse toestelmaker als is met de eventuele ontwikkeling van dit concept en of we dit bijvoorbeeld ook al toegepast gaan zien bij de P5i die al enkele weken in het geruchtencircuit ronddoolt.Gerelateerde links:
'Tweeweg' slider van LG
Bijzondere slider van Sony Ericsson voor Japan
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
P5i concept nummer. . .
Eerste echte foto van de Sony Ericsson P5i ?!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.