Geruchten
05 februari 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson ontwikkelt een eigen 'N93'

Sony Ericsson is van plan om bij het ontwerpen van de volgende generatie camphones af te stappen van het candybar design dat voor vrijwel alle toestellen gebruikt wordt.

Een patentaanvraag van de toestelmaker uit 2003 laat een toestelontwerp zien dat wel heel erg veel lijkt op dat van de Nokia N93, een clamshell met opklapbaar display.

Dit betekent dus dat Sony Ericsson een 'N93' achtig toestelontwerp al had gepatenteerd voordat Nokia met de N93 op de markt kwam. Toch heeft de Zweeds-Japanse toestelmaker geen juridische stappen tegen Nokia ondernomen. Wellicht dat men het succes, of uitblijven daarvan, van een dergelijk ontwerp wilde afwachten?

Sony Ericsson zelf wil het gerucht dat dit ontwerp model gaat staan voor diens toekomstige camphones ontkennen noch bevestigen.Gerelateerde links:
Nokia N93i binnenkort verkrijgbaar
Kodak camera's op Sony Ericsson toestellen?
Opvolger voor de N93 gespot
Nokia N93 review: Media Phone of the Year
N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar
Sony camphones best verkocht in Juli
Aantal camphones verdubbelt de komende 4 jaar
Sony's eerste Cyber Shot camphones
75% camphones in 2009
Nieuwe Camphones Sony/Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.