Nieuws
31 januari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson ontwerpt toestel met afneembaar display

Het idee is nog in de fase dat het op een tekentafel ligt dus prototypes zijn er nog niet maar de ontwerpers bij Sony Ericsson spelen met het idee om een toestel te ontwerpen waarvan het display losgekoppeld kan worden.

Inmiddels heeft de Zweeds-Japanse toestelfabrikant ook al een patentaanvraag ingediend hiervoor.

De gedachte hierachter is dat je in de meeste gevallen genoeg hebt aan het display met enkele (toushscreen) functies zonder dat je het (zware, dikke, onhandige) keypad en de rest van de 'ingewanden' van het toestel in de hand hoeft te houden.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van functies als navigatie of multimedia speler. Daarnaast zijn er ook wel situaties te bedenken waarbij je het toestelgedeelte in een tas of attachékoffer stopt en het kleine, lichte display bij de hand houd in de zak van je broek of jas.

Op het moment dat het display los van het toestel gehaald is communiceren beide onderdelen door middel van Bluetooth met elkaar.Gerelateerde links:
Sony Ericsson HandyCamPhone concept
Sony Ericsson patent voor een twee-weg slider
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
‘Unique’ concept voor Sony Ericsson
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.