Toestellen
05 mei 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson onthult nieuwe Xperia Mini en Xperia Mini Pro

Zoals ik enkele uren geleden al schreef was mijn verwachting dat Sony Ericsson morgen de opvolgers van de Xperia X10 Mini en Mini Pro zou gaan presenteren. Welnu, zojuist viel het persbericht in mijn mailbox. Het zijn dus de Sony Ericsson Xperia Mini en Xperia Mini Pro geworden. Net als bij de eerste modellen heeft de Pro versie een fysiek toetsenbord.

Morgen ben ik er zelf bij en zal ik ook een eerste indruk (en videopreview) opnemen. Voor nu volsta ik even met een opsomming van de belangrijskte specs, voor zover die nog niet al uitgelekt waren in de vele geruchten die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen.

Opvallend is vooral nog het feit dat Sony Ericsson beide nieuwe 'Minis' voorzien heeft van een geintegreerde FaceBook koppelinh. De fabrikant zegt hier over: "Facebook inside Xperia integreert sociale relaties binnen diverse functies van het toestel, door Facebook direct toegankelijk te maken vanuit de meest gebruikte delen binnen de telefoon, zoals de fotogalerij, de muziekspeler, het telefoonboek en de kalender. Naarmate de smartphone  een steeds meer centrale rol krijgt in de communicatie, zorgt Sony Ericsson ervoor dat iedereen gemakkelijker dan ooit een ‘like’ kan plaatsen bij bijvoorbeeld foto’s en muziek, gebeurtenissen  kan delen en opmerkingen kan plaatsen met Facebook inside Xperia."

Qua specs zijn beide toestellen identiek uitgevoerd (op het fysieke toetsenbord van de Mini Pro na, natuurlijk). Beiden hebben een 1GHz Snapdragon Qualcomm processor, een 3 inch HVGA (320 x 480) touschreen display, Android 2.3 (Gingerbread) OS, microSD geheugenkaart optie, een 5 megapixel camera met autofocus en LED Flitser, Bluetooth, GPS, DLNA support en een 3.5mm audio aansluiting. De volledige specs lijst voeg ik later deze avond toe.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.