Geruchten
23 november 2011 - Ron Smeets

Sony (Ericsson) Nypon met dual core STE processor op komst ?

Sony Ericsson, binnenkort Sony, werkt momenteel aan diverse nieuwe (high end) Android toestellen. Eerder zagen we al de Nozomi (LT26i), aka Xperia Arc HD, en nu zijn ook de eerste specs van wat een ietwat goedkoper toestel zou kunnen worden, de Nypon (LT22i).

Volgens XperiaBlog zou de Sony (Ericsson) Nypon onder andere voorzien worden van een dual core processor van ST-Ericsson, en dus niet een 'standaard' Qualcomm processor die Sony Ericsson tot nu toe gebruikte.

Verder wordt gesproken over een qHD (540 x 960 pixels) display. Meer specs worden niet genoemd, maar het feit dat Sony (Ericsson) dus mogelijk van plan is een ST-Ericsson NovaThor U8500 processor te gaan gebruiken is wel nieuws. Deze processor draait op een 1GHz dual core Cortex A9 chipset met ARM Mali-400 MP1 GPU en kan camera's tot 20 megapixels ondersteunen, inclusief full HD video opname. Support voor USB 2.0 en HDMI-out is ook aanwezig.

Inmiddels zijn ook enkele videodemo's opgedoken waarin te zien is dat de NovaThor processor ook geschikt is voor Android ICS toestellen. In de video's is gebruik gemaakt van de 1GHz STE processor met 512 MB RAM. Hardware acceleration staat nog uit dus de uiteindelijke gebruikerservaring zou een stuk soepeler moeten zijn, aldus XperiaBlog. Voor de duidelijkheid, het toestel in deze video's is overigens NIET de Sony (Ericsson) Nypon.

De videodemo's:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.