Toestellen
11 februari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson @ MWC deel 3: G700 en G900

De namen van deze twee nieuwe Sony Ericsson modellen lekten daags voor de persconferentie al uit maar onder dat daarbij verdere info gegeven kon worden.

De G700 werd gepresenteerd als een toestel voor de mobiele beller die op zoek is naar het gemak van touchscreen bediening, een gebruiksvriendelijke organiser en toch ook af en toe een foto wil maken en browsen.

De meest opvallende functie van de G700 is de Post-it achtige organiser applicatie waarmee notities direct op het display kunt invoeren en weergeven en/of kunt gebruiken ‘short-cuts’ te maken naar de belangrijkste (meest gebruikte) applicaties. Voor het maken van foto’s en video opnamen heeft de G700 een 3.2 megapixel camera meegekregen.

De G900 is, zoals de naam al doet vermoeden, de grotere broer van de G700 en heeft dezelfde touchscreen bediening en ‘Post-it’ applicatie, maar dan met een 5 megapixel camera en WiFi aan boord.

Een bijzonder leuke feature van de camera is de zogenaamde Touch Focus optie. Als je een foto wilt maken stelt de camera normaliter het beeld automatisch scherp op het object dat zich in het midden van de zoeker bevind. Bij de G900 kun je dat zelf aanpassen door met je vinger op het scherm een andere object of punt aan te wijzen. Even kort met je vinger op de betreffende plek ‘tikken’ en de camera kiest dat punt om de autofocus op af te stemmen.Gerelateerde links:
SE presenteert G700i, G900i, W980i, Z770i en K820i?
Sony Ericsson lanceert de G700i en G900i in Barcelona?
Vreemde toestelnamen op Sony Ericsson website
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.