Toestellen
11 februari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson @ MWC, deel 2: C902 en X1

Twee van de nieuwe paradepaardjes van Sony Ericsson worden zonder enige twijfel de C902 en de X1 (foto).

De 902 wordt uitgerust met een 5 megapixel camera die je moet activeren door het toestel 'uit elkaar te trekken' waarna de verborgen camera verschijnt en is, zeker in vergelijking met de huidige K850i, vormgegeven in een bijzonder plat design.

Het meest verassende toestel dat afgelopen avond aangekondigd wordt was toch wel de X1. Dit toestel wordt de eerste die onder de XPERIA merknaam op de markt zal verschijnen.

Opvallend was de manier waarop Sony Ericsson tussen neus en lippen door even aankondigde dat de X1 uitgerust zou worden met het Windows Mobile Operating Systeem. Eeen zeer gewaagde stap als je het mij vraagt en ook in de zaal werd die mededeling met enige verbazing gadegeslagen.

De X1 lijkt, maar we mochten hem nog niet zelf uitproberen, een behoorlijk revolutionair toestel te worden met een 3 inch full-front touchscreen display en slide-out qwerty toetsenbord. Hij zal pas tegen het eind van dit jaar in de winkels komen te liggen.

En nog enkele foto's van de C902:Gerelateerde links:
Sony Ericsson 'Xperia' concept: X890i
Eerste 'Xperia' concept
Sony Ericsson registreert merknaam Xperia voor de P5i?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.