Nieuws
11 februari 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson @ MWC, deel 1: W980i en C702i

Vanavond beet Sony Ericsson het spits af voor wat betreft de officiele toestelpresentaties tijdens het Mobile World Congress. De Zweeds-Japanse fabrikant pakte gelijk goed uit met maar liefst 7 nieuwe toestellen.

Later (morgen) komen de modellen uitgebreid aan bod, maar voor nu beperk ik mij even tot de namen, belangrijkste specs en wat zelfgemaakte foto’s van de nieuwe toestellen.

Het eerste nieuwe model dat aan bod kwam was de W980i, een nieuwe clamshell walkmanphone die we de afgelopen weken al meerdere keren in het geruchtencircuit zagen opduiken.

De eerste verassing, of eigenlijk ook weer niet, was het tweede toestel dat gepresenteerd werd, de C702i. Deze kwamen we enkele weken geleden al eens tegen als een mogelijk nieuwe CyberShot phone, maar toen nog als de KXXX. Zondag doken vervolgens nog twee foto’s op en toen was de naam al veranderd in de K820i. Ook niet juist, zo blijkt nu dus.

Behalve de naam, C702i (in de toekomst zullen alle CyberShot toestelnamen met een ‘C’ gaan beginnen), valt vooral op dat deze camphone (spat)waterdicht en zand- en vuilbestendig is.

Nog enkele foto’s van de W980Gerelateerde links:
Eerste (echt) waterdichte Sony Ericsson op komst?
SE presenteert G700i, G900i, W980i, Z770i en K820i?
Foto's van een nieuwe CyberShot Sony Ericsson gelekt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.