Toestellen
09 mei 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson M610 / P700 is dus de P1i

Vanavond heeft Sony Ericsson in Londen vier nieuwe toestellen geintroduceerd. De grootste verassing was niet zozeer het toestel dat wij (en de rest van de online wereld) enkele weken geleden al, compleet met foto's gespot hadden als zijnde de M610 of P700, maar het feit dat deze nieuwe high-end Smartphone als P1i 'door het leven' zal gaan.

Daarmee maakt Sony Ericsson een statement dat men met de P-series vanaf nu een nieuwe weg ingeslagen heeft. De P1i is nog het best te omschrijven als een mix tussen de het design van de relatief populaire M600 en de high-end P9XX Smartphones.

Het resultaat mag er wezen. De P1i is de eerste compacte Sony Ericsson design Smartphone met een volwaardig qwerty toetsenbord, 3.2 megapixel camera en multimedia speler. Dat verklaart meteen waarom dit toestel niet de typenaam M610 of P700 meegekregen heeft.

Er is eigenlijk maar één feature die de P1i mist en dat is een ingebouwde GPS module. De product manager van de P1i liet wel doorschemeren dat Sony Ericsson wel met de ontwikkeling daarvan bezig is. Wellicht iets voor de P2i ;-)

Deze nieuwe high-end Smartphone zal ergens in Q3 op de markt gaan komen, ook in Nederland en Belgie. De prijs is nog niet bekend, maar zal in de buurt liggen van die van de P9XX modellen.

Foto's:Gerelateerde links:
Eerste video en nog meer foto's en specs van de P700i
Nieuwe foto's van de M610 of P700i
Wordt de Sony Ericsson 'Nicole' de P700i?
Foto's van de nieuwe Sony Ericsson M610 'Elena'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.