Accessoires
28 september 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson LiveView: laat die X10 maar in je zak zitten

Een paar jaar geleden waren de Bluetooth horloges van Sony Ericsson en hippe, maar ietwat dure, accessoire voor de mobieltjes van de Zweeds-Japanse fabrikant. Behalve de tijd kon je als je natuurlijk ook een (Bluetooth) headset gebruikte, zonder dat je je toestel hoefde aan te raken, gesprekken mee aannemen, ophangen, inkomende SMSjes lezen en de muziekspeler bedienen.

Vandaag introduceert Sony Ericsson een nieuwe mini Bluetooth gadget, de LiveView, voor Android toestellen. Een stuk kleiner en handzamer dan de Bluetooth horloges, voorzien van een touchscreen display en met iets meer (social media) functies. Kortom, die X10 kun je gewoon in je zak laten zitten als je belt, SMS't, muziek luistert of je agenda, twitter of facebook meldingen wilt checken. Ow ja, en je kunt er natuurlijk ook op zien hoe laat het is en hoeveel power je accu nog heeft.

Behalve deze functies kun je de LeveView ook nog eens personaliseren met andere Apps, mits die natuurlijk compatible zijn met de Sony Ericsson LiveView. Om daarachter te komen moet je de LiveWare Manager applicatie installeren. Die staat in de Android Market maar zal in de (nabije) toekomst ook standaard op Sony Ericsson Android toestellen geinstalleerd worden. LiveWare zoekt in de Android Market naar applicaties die geschikt zijn voor de LiveView en presenteert het overzicht aan de gebruiker.

In tegenstelling tot de Bluetooth horloges die natuurlijk bedoeld waren voor de pols kun je de LiveView zo ongeveer overal aan vastmaken. Je horlogebandje, de riem van je rugzak, op je hemd etc. Toch is het natuurlijk het hadigst als je hem zo bevestigd dat je er ook meteen op kunt kijken. Als je hem namelijk eerst weer ergens vanaf moet halen om het display te kunnen zien dan streeft ie z'n doel weer voorbij. Los van het feit dat je natuurlijk niet telkens met die grote (zware) Android hoeft te slepen. Dat is voor zaken zoals hierboven genoemd namelijk niet altijd nodig. SE-LiveView-d

De Sony Ericsson LiveView zal nog vóór de feestdagen in de winkels liggen en hij gaat 79 Euro kosten (adviesprijs, inclusief BTW). De Sony Ericsson LiveView is overigens in combinatie met andere Android (versie 2.0 en hoge) toestellen te gebruiken. Vooralsnog staan op de compatibiliteitslijst alleen de HTC Desire en de Samsung Galaxy S, maar dat zullen zeker niet de enige twee blijven, neem ik aan. De belangrijkste specs zijn het 1.3 inch, 128x128 pixel, OLED touchscreen display, een accu die bij normaal gebruik 4 dagen meegaat, een microUSB connector voor het opladen. De afmetingen zijn 35 x 35 x11mm (hxbxd) en je krijgt er standaard een polsbandje, clip en lader bij. SE-LiveView-b SE-LiveView-c SE-LiveView-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.