Toestellen
23 november 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Kurara preview

De Sony Ericsson Kurara is de afgelopen weken al meerdere keren in het geruchtencircuit opgedoken maar officieel is het toestel nog niet aangekondigd door de Zweeds-Japanse fabrikant.

Op de een of andere manier hebben de boys van Mobile-Review (Rusland) een prototype in handen weten te krijgen om er een preview van te maken.

In de preview wordt het toestel, dat in eerdere geruchten min of meer gezien werd als aanvulling op- of ter vervanging van de sinds enkele weken in de winkel liggende Satio, vooral vergeleken met de onlangs gepresenteerde Xperia X10, Sony Ericssons eerste Android, en de Samsung i8910HD, ook een Symbian S60 Touch toestel.

Een van de opvallendste verschillen qua specs, vergeleken met hetgeen in eerdere geruchten uitlekte, is het feit dat de Kurara een 3.5 inch TFT touchscreen heeft in plaats van het eerder genoemde AMOLED display. Verder vindt Mobile Review dat het toestel niet veel nieuws brengt in vergelijking tot de Samsung i8910HD. De User Interface is wel een stukje sneller, met dank aan de Cortex A8 processor.

Toch verwachten de Russen dat de Sony Ericsson Kurara, mits goed geprijst (maximaal 300 Euro) een bestseller zou kunnen worden. Maar ja, daarvoor zal hij natuurlijk eerst officieel aangekondigd moeten worden. . . Sony-Ericsson-Kurara-U5-preview-11 Sony-Ericsson-Kurara-U5-preview-3 Sony-Ericsson-Kurara-U5-preview

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.