Geruchten
21 januari 2012 - Ron Smeets

Sony (Ericsson) Kumquat (ST25i) gelekt?

Enkele dagen geleden lekte de vermeende Sony toestel roadmap voor 2012 uit. Daarbij stond ook de 'Kumquat', een toestel dat volgens het gelekte lijstje ergens in april op de markt moet gaan komen en een stuk (zo'n 200 Euro) goedkoper zou worden dan de Xperia S.

Xperia Blog claimt nu een foto te hebben ontdekt van de Sony (Ericsson) Kumquat, aka ST25i. Het toestel dat daarop te zien is (grote foto hieronder) lijkt heel erg veel op de Xperia S maar zou met een 3.5 inch scherm en lagere resolutie dus kleiner en goedkoper moeten worden.

De schermresolutie van de ST25i Kumquat, die op de foto nog voorzien is van de 'oude' Sony Ericsson benaming, zou 854 x 480 pixels bedragen. Ter vergelijk, de Xperia S heeft een resolutie van 1280 x 720 (HD). De processor van de Kumquat wordt een 1GHz dual core versie en het toestel zou verder nog een 5 megapixel camera aan boord hebben. Als de foto al echt is en het toestel wordt inderdaad binnenkort (in Barcelona wellicht) gepresenteerd, dan zal ook deze ongetwijfeld onder de Sony naam op de markt verschijnen. We zullen zien.

Via: Xperia Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.