Nieuws
18 januari 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson klaagt Clearwire aan vanwege logo

Er worden al heel wat juridische gevechten gevoerd tussen de verschillende fabrikanten, merken en providers in de mobiele wereld. Sinds deze week is er nog eentje bijgekomen.

Sony Ericsson vindt namelijk dat Clearwire, een internet provider die onder andere in Belgié actief is (of was, want op dit moment doet de lokale website het niet ;-)), gebruik maakt van een merk (voor Clear WiMAX) dat wel erg veel op dat van de Zweeds-Japanse toestel fabrikant lijkt.

Daarom heeft Sony Ericsson nu een aanklacht ingediend tegen Clearwire. Mwah, met een beetje fantasie zou je inderdaad kunnen vinden dat beide logo's veel op elkaar lijken. Maar goed, ik ben geen jurist en al helemaal geen rechter dus laten die zich er maar over buigen. Voor de liefhebbers is hier de google docs link naar een kopie van de aanklacht, en ik heb beide, complete, logo's nog even onder elkaar gezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.