Geruchten
07 januari 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Kanna: de Kurara met qwerty toetsenbord

Dit toestel lekte afgelopen maandag al uit maar om de een of andere reden heb ik het toen effe gemist ;-) Ik heb het over de eerste kiekjes en specificaties van de Sony Ericsson Kanna (U8i). Als je de foto's hiernaast en -onder bekijkt dan valt meteen de gelijkenis met een andere Sony Ericsson die al een tijdje in het geruchtencircuit rondzwerft op, de Kurara.

De Kanna is eigenlijk hetzelfde toestel, maar dan uitgevoerd met een fysiek, slide-out, qwerty toetsenbord. Ideaal voor de fervente emailers en SMS-ers dus.

Uit de overige specs die nu uitgelekt zijn blijkt eens te meer dat de Kanna en de Kurara heel nauw aan elkaar verbonden zijn.

Zo heeft de Kanna dezelfde 8 Megapixel camera met 720p HD video opname functie, een 3.2 inch touchscreen display met, waarschijnlijk, nHD resolutie (360x640), WiFi, een 3.5mm audio aansluiting en microUSB aansluiting. Zowel de Kurara als de Kanna zijn uitgerust met het Symbian S60 Touch besturingssysteem.

Als de geruchten kloppen dan zullen de Kurara, Kanna en Robyn in Barcelona officieel aangekondigd worden. Lijkt mij een prima moment ;-) En laten we hopen dat ze ook snel daarna in de winkels zullen verschijnen zodat de toestel portfolio van Sony Ericsson weer wat meer keus biedt, toch? Se-Kanna-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.