Entertainment
14 oktober 2007 - Peter de Ruiter

Sony Ericsson K850i levert fraaie foto's

Als een van de eersten in Nederland heeft Mobile Cowboy Peter de Ruiter de beschikking gekregen over een Sony Ericsson K850i met 5 miljoen pixels en heeft hij de beeldkwaliteit ervan kunnen proberen. Hij is blij verrast. Zeker op afdrukken van 10 x 15 of 13 x 18 cm is nauwelijks onderscheid te zien met foto's uit een digitale camera. Ook 'schermgroot' op de computer kunnen de foto's zich meten. De slaagkans van een goedgelukte foto -doorgaans laag met een fotomobieltje- ligt bij de K850i op een aangenaam hoog niveau.

Met dit model lijkt een voorlopig hoogtepunt bereikt in het streven naar een hogere beeldkwaliteit van fotomobieltjes. Volgende stappen naar 7 of 9 miljoen pixels zullen stuiten op beperkingen van het formaat van lens en beeldsensor en dus hun kwaliteit. Klik naar de volledige bestanden. Mirjam zit (let op mooi doortekend wit), Mirjam loopt, Mirjam tegenlicht (iets donkerder gemaakt in Photoshop)

Ook met tegenlicht presteert de K850i uitstekend. De gebruikelijke bizarre stralenkrans die normaal optreedt bij directe instraling ontbreekt. Op de K850i je nu ook de gevoeligheid (ISO-waarde) instellen (100, 200 en 400, maar op de automaat pakt hij ook ISO 64) en de BestPic-stand (negen foto's snel achter elkaar) heeft nu ook een langzamere variant.

De videokwaliteit is aanmerkelijk verbeterd vergeleken met de K810i. Ook beschikt het toestel over PictBridge, zodat het (met een draadje) direct kan worden aangesloten op de meeste moderne printers. De K850i gaat de concurrentie aan met de N95 van Nokia en de G600 van Samsung.Gerelateerde links:
Wie heeft de beste camera? K850i vs. G600
Sony Ericsson W910i en K850i op weg naar de winkels
Leugentje, fout of boze opzet van Sony Ericsson?
Video's van de nieuwe Sony Ericsson modellen
Eerste video van de K850i
Sony Ericsson 5 Megapixel Cybershot phone: K850i
Over de auteur: Peter de Ruiter