Toestellen
15 juni 2007 - Mark

Sony Ericsson K530i, 3G toestel voor onderweg

De K530i van Sony Ericsson is, uitgaande van de Cybershot typenaam (K-series), een toestel dat menig Sony Ericsson klant op het verkeerde been zal zetten.

Het is namelijk geen echte Cybershot GSM, maar wordt door Sony Ericsson als 'internet en navigatie device' in de markt gezet. De 2 megapixel camera bewijst nog eens dat de K530i niet echt thuis hoort in het rijtje van K-series modellen.

Zoals gezegd wil Sony Ericsson hiermee een toestel op de markt zetten dat bedoeld is voor diegenen die regelmatig online gaan met hun mobieltje of, in combinatie met de HGE-100 GPS Enabler (foto beneden), ermee willen kunnen navigeren.

De GPS Enabler is eigenlijk niets anders dan een Bluetooth GPS muis die op alle Sony Ericsson modellen past vanaf de K800i en heeft behalve de GPS ontvanger, ook de functie van Bluetooth headset. Dit betekent dus ook dat je met de K530i NIET kunt navigeren zonder de GPS Enabler. Het toestel heeft zelf dus geen GPS ontvanger aan boord.

Voor de mobiele surf fiunctie heeft de K530i UMTS (2100) aan boord zodat je, waar de netwerken het aanbieden, met relatief hoge snelheden het web over kunt. Hij komt na de zomer (Q3) in de winkels.Gerelateerde links:
Sony Ericsson W910i, de HSDPA Walkmanphone
Sony Ericsson W960i, high-end 8GB Walkmanphone
Sony Ericsson 5 Megapixel Cybershot phone: K850i
Preview Nokia 6110 Navigator
GPS navigatie op de Chocolate
GPS-telefoons navigeren de toekomst
Over de auteur: Mark