Toestellen
12 augustus 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Jalou gepresenteerd

We kunnen inmiddels met zekerheid zeggen dat de foto's die afgelopen maandag opdoken als zijnde de Sony Ericsson Jalou onjuist waren. De Zweeds-Japanse fabrikant heeft zojuist namelijk de Jalou aangekondigd en het is een clamshell Fashion Phone geword.

Samen met modemerk Dolce & Gabbana zal ook een luxe, deels vergulde (foto hieronder), versie van het toestel in de winkels komen te liggen, ergens in het vierde kwartaal.

De meest in het oog springende details van de Sony Ericsson Jalou zijn de diamant achtige vormgeving en ietwat vierkante afmetingen. Daarmee wordt de Jalou eigenlijk een stijlvolle variant (zoniet opvolger) van de Z555. Zoals je van een luxe Fashion Phone mag verwachten heeft ook de Dolce & Gabbana uitvoering van de Sony Ericsson Jalou enkele modieuze accessoires. Behalve enkele voorgeinstalleerde videoclips van de D&G herfst/winter modeshow en trendy themas wordt de D&G versie van de Jalou ook geleverd met enkele satijnroze etuis en een Dolce & Gabbana headset met gouden accenten. SE-Jalou-D%26G-b

Qua specs is de Sony Ericsson Jalou een mid-range toestel. Zo heeft hij onder andere een 3.2 megapixel camera, Bluetooth met A2DP support, een Stereo FM Radio, Multimedia speler, microSD geheugenkaart optie, een 2 inch QVGA hoofddisplay en een 1.3 inch monochroom extern display (128x26 pixels). In gesloten toestand is de Jalou 73x45x18.2mm groot (hxbxd). Hij weegt 84 gram. De adviesprijzen van de twee uitvoeringen zijn momenteel nog niet bekend, maar de D&G versie zal wel iets duurder zijn ;-) SE-Jalou-c SE-Jalou-Open SE-Jalou-D%26G-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.