Nieuws
27 oktober 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson is nu weer gewoon Sony

Het zat er al aan te komen, maar vanochtend, terwijl ik op weg was van mijn hotel naar Nokia World in Londen, is het officieel aangekondigd. Sony Ericsson is (nou ja, wordt binnenkort) weer gewoon Sony.

Daarmee komt een einde aan een partnerschap tussen het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson die, bijna op de dag af, 10 jaar geduurd heeft. Mijn eerste gedachte toen ik het hoorde was: 'Oeh als dat maar geen gevolgen heeft voor het unieke en vaak mooie design van de Sony Ericsson toestellen zoals we die nu nog kennen'.

De tijd zal het leren maar de naam Sony klinkt mij, als mobiele telefoon, heel wat minder 'sexy' en 'exclusief' in de oren dan Sony Ericsson. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat ik de oude Sony 'GSM's' nog bewust meegemaakt heb, en dat waren niet bepaald de meest fraaie en gebruiksvriendelijke toestellen. Hoewel dat natuurlijk ook weer meer dan 10 jaar geleden is ;-)

Met de overname van de aandelen van Ericsson is een bedrag gemoeid van zo'n 1 miljard Euro. Wanneer de overname exact afgerond moet zijn is nog niet bekend maar het persbericht meldt wel al dat de financiële impact van de acquisitie in de resultaten van het eerste kwartaal van 2012 verwerkt worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.