Toestellen
28 mei 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson introduceert de YARI, een Motion Gamephone

Wie een paar jaar geleden, of misschien nog steeds, wel eens spelletjes gespeeld heeft met zijn PS2 en de Eye Toy kent het principe van Motion Gaming. Je staat voor een camera en ziet jezelf op het beeldscherm staan. Door de juiste bewegingen te maken controleerde, en speelde, je de betreffende games.

Sony Ericsson heeft vandaag in Londen de eerste mobiele telefoon geintroduceerd met Motion Gaming, de YARI. Standaard wordt bij het toestel een game voorgeinstalleerd. Een bijzondere game-ervaring waarvan ik mij wel afvraag of het veel gebruikt gaat worden. De EyeToy was ook een leuke gimmick maar het succes daarvan heeft niet echt lang geduurd.

Gelukkig heeft de Sony Ericsson YARI ook genoeg andere functies voor als je het Motion Gamen even zat bent ;-). Zo beschikt hij over een 5 megapixel camera  met LED flitser, een 2.4 inch QVGA display, Bluetooth met A2DP, quad-band GSM, UMTS en HSDPA support,  A-GPS en een microSD geheugenkaart ingang.

De YARI zal vanaf het vierde kwartaal in de winkels verschijnen. Leuk sinterklaas kadootje misschien? (Voor wie daar nu, terwijl de zomer nog moet beginnen, al aan wil denken ;-))

SE-YARI-Back
SE-YARI-front-open

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.