Toestellen
22 juli 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson introduceert de W902, W595 en W302

Inmiddels is duidelijk dat de geruchten van de afgelopen dagen dat Sony Ericsson vandaag drie nieuwe Walkmanphones zou introduceren helemaal juist bleken. Zelfs de typenummers van de drie nieuwe modellen klopten als een bus.

De Zweeds-Japanse fabrikant heeft vandaag namelijk de W902, W595 en W302 onthuld. Helaas gebeurde dit tijdens een Webcast en kon ik de toestellen dus niet in levende lijve bezichtigen.

De W902 (foto hierboven), een candybar toestel dat in Q4 van dit jaar in de winkels zal verschijnen (prijs is nog niet bekend) is zonder enige twijfel het topmodel van de drie. Zoals verwacht wordt dit een Walkmanphone met een 5 megapixel camera. Andere, noemenswaardige specs zijn:

- Krasbestendig 2,2” QVGA-scherm en lens gemaakt van mineraalglas

- 8 GB Memory Stick Micro M2 voor meer dan 8000 nummers

- Retro muzieknavigatietoetsen; vooruit, terug, afspelen en pauzeren met een enkele druk op de knop

- Video afspelen

- Quad-band GSM

- UMTS en HSDPA support

- Leverbaar in drie kleuren: Volcanic Black, Wine Red en Earth Green

De W595 (foto hieronder) zal ook pas in het vierde kwartaal in de winkels komen. Het is een slider die voorzien wordt van een 3.2 megapixel camera en 'slechts' een 2GB Memorystick. De W595 heeft wel hetzelfde krasvrije, 2.2inch, display als de W902. Andere noemenswaardige specs:

- Stereoluidsprekers

- Stereo Bluetooth

- TrackID en SensMe

- Quad-band GSM

- UMTS en HSDPA support

- Leverbaar in vier kleuren: Active Blue, Cosmopolitan White, Jungle Grey and Lava Black

De laatste in de rij is de W302 (foto hieronder), een candybar model met (zwart) aluminium behuizing zoals we dat kennen van de W890. Bovendien is de W302 met 10.5mm de dunste van de drie nieuwe Walkmanphones die vandaag gepresenteerd werden.

De specs van de W302 zijn weer iets 'lichter' dan die van de W595 en dus mogen we dit wel het instapmodel van de nieuwe serie noemen. Hij moet het doen met een 2 megapixel camera, een 512Mb Memory Stick (M2) en een 2 inch display. Net als de twee andere modellen zal de W302 ook in het vierde kwartaal op de markt komen. Andere noemenswaardige specs:

- FM Radio

- Stereo Bluetooth

- Quad-band GSM

- GPRS/EDGE supportGerelateerde links:
Demovideo van de Sony Ericsson W302 (Feng)
Sony Ericsson lanceert nieuwe Walkman phone op 22 Juli
SE W595, W302 en W902 worden volgende week onthuld
Foto's en specs van de Sony Ericsson W302 (Feng)
Sony Ericsson W902 (Patti) gespot?
Nieuwe foto van de Sony Ericsson 'Linda'
Sony Ericsson Linda wordt de W595
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.