Toestellen
06 november 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson introduceert de W380i Walkmanphone

Zoals aangekondigd heeft Sony Ericsson vandaag in Londen een aantal nieuwe toestellen gepresenteerd.

Behalve de K660i, waarvan de eerste officiele foto's zondag al uitlekten, liet de toestelmaker ook twee nieuwe Walkmanphones zien, de W380i en de W890i. Deze laatste was de afgelopen weken ook al meerdere keren in het geruchtencircuit gesignaleerd.

De W380i is duidelijk een instapmodel. Deze clamshell heeft welliswaar de meest gangbare (nieuwe) functies van een moderne muziek GSM aan boord maar specs als een 1.3 megapixel camera en het ontbreken van 3G (UMTS) support maken duidelijk dat dit geen high-end model zal zijn.

De meest opvallende functie die opvalt bij de W380i is de zogenaamde 'Gesture Control', een variant op de Shake It functie, zo lijkt het. Bij de W380i kun je door het toestel te bewegen het alarm of de muziek stopzetten.

De W380i zal ergens in het eerste kwartaal van 2008 op de markt gaan komen maar een prijs wordt nog niet genoemd.Gerelateerde links:
Cool Sony Ericsson Walkmanphone concept
De Sony Ericsson Walkman Fiets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.