Toestellen
26 februari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Idou fotoshoot

Sony Ericsson toonde vorige week in Barcelona een vroeg prototype van de Idou, een multimedia touchscreen toestel met 12.1 megapixel camera dat eind dit jaar op de markt zal komen.

Zoals ik in ons filmpje van de Sony Ericsson stand al vertelde was het vrijwel niet mogelijk om met het toestel te 'spelen'. Zowel de hard- als software van de Idou is namelijk nog lang niet klaar. Het is echt nog een van de eerste prototypes.

Na afloop van het filmen is het mij toch even gelukt het toestel zelf in de hand te houden en even met de UI te spelen. Natuurlijk werkten de meeste opties nog niet maar op onderstaande foto's kun je wel een redelijk beeld vormen van hoe het toestel en de UI er op dit moment uitzien. Ik ben zeer benieuwd in hoeverre de definitieve winkel versie uiteindelijk verschilt van dit vroege prototype.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.