Nieuws
16 februari 2012 - Ron Smeets

Sony Ericsson heet nu definitief Sony Mobile Communications

Het is nu helemaal definitief. Sony Ericsson bestaat niet meer. Althans, de uitkoop van Ericsson door Sony is helemaal rond en de toestelfabrikant gaat vanaf nu door het leven als Sony Mobile Communications.

Ik mag hopen dat die naam niet op de toestellen komt te staan maar wat mij betreft mogen ze er best Sony MC van maken ;-))

De eerste Sony smartphones (Xperia S en Xperia Ion) zijn natuurlijk al aangekondigd in Las Vegas, maar dat gebeurde toen nog onder voorbehoud dat de voorgenomen uitkoop van Ericsson goedgekeurd zou worden. Volgende week zullen in Barcelona ongetwijfeld de volgende Sony smartphones gepresenteerd gaan worden. Nu nog hopen dat de naamswijziging ook tot meer succes gaat leiden. En, zoals ik eerde al schreef, is het ook te hopen dat met het 'verdwijnen' Ericsson niet ook het eigen 'gezicht' (lees: Zweeds design) dat Sony Ericsson aan haar toestellen gaf in de afgelopen 10 jaar verleden tijd is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.